Werkwijze

Uitleg

Werkwijze

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Kennismakingsgesprek

Graag hoor ik van jou wat jouw doelen zijn en waarom jij wilt afvallen. Uiteraard stel ik ook mijzelf aan jou voor en hoe we samen te werk kunnen gaan. Mocht er een wederzijdse klik zijn, dan kunnen we vol goede moed starten met het programma. We plannen een intakegesprek in en ik stuur jou een uitgebreide vragenlijst toe die je mag uitprinten en invullen en vervolgens mee mag nemen naar ons intakegesprek.

Intake / Anamnesegesprek (60 min.)

We bespreken de door jou ingevulde vragenlijst waardoor ik een compleet beeld krijg van jouw situatie. Ook bespreken we de wensen en verwachtingen in onze samenwerking. Bij eventuele knelpunten krijg jij direct tips mee waar jij mee aan de slag kunt. Om een goed inzicht te krijgen in jouw huidige eet en beweegpatroon geef ik een eetdagboek mee (met uitleg!), dat 7 dagen bijgehouden dient te worden. Je wordt gewogen, het vetpercentage en buikomvang worden gemeten en de BMI (Body Mass Index) wordt bepaald.

Een week later.. Eerste consult (45 min.)

Tijdens het eerste consult word jij gewogen en meten we jouw vetpercentage en buikomvang. We analyseren jouw eetdagboek en bespreken de ervaringen van de afgelopen week. N.a.v. het eetdagboek bespreken we jouw voedingsgewoonten en eetgedrag en krijg jij een eerste voedingsadvies mee. We bekijken welk beweegplan het beste bij jou past. Indien gewenst brengen we samen een bezoek aan de sportschool. Tijdens het volgende consult (30 minuten) ontvang jij een schriftelijke analyse van jouw eetdagboek en geef ik jou een persoonlijk voedings- en beweegadvies .

Persoonlijk behandelplan

We stellen een persoonlijk behandelplan op dat zoveel mogelijk past in jouw dagelijks leven, waarbij we jouw doelen niet uit het oog verliezen.

In de daaropvolgende consulten bespreken we het behandelplan, wat gaat goed en waar heb jij nog moeite mee. We bekijken of er aanpassingen nodig zijn. Jij krijgt informatie en adviezen op het gebied van beweging, voeding, voedingsmiddelen en leefstijl. Variaties op jouw dagmenu, gezonde recepten en tussendoortjes. Ik geef jou tips en advies voor speciale gelegenheden: feestjes, diners en vakanties. In overleg bespreken we (actuele) voedingsonderwerpen. Om jouw valkuilen te analyseren maken we een persoonlijk signaleringsplan: op welke momenten dreig jij in jouw oude gedrag en eetpatroon terug te vallen; wat zijn de signalen, hoe ga jij hiermee om, wat kan je doen?

Regelmatig controleer ik jouw gewicht en buikomvang.

De eerste 5 weken zie ik jou wekelijks, daarna om de week.

Als je op een gezond gewicht bent kunnen we elkaar desgewenst nog af en toe zien voor de nodige ondersteuning.

Aan het eind van het programma evalueren we de resultaten.