Specialisaties

Specialisatie

Ik begeleid, activeer en motiveer vrouwen met gewichtsproblemen. Daarbij specialiseer ik mij in:

Emotie-eten

Ik help jou het onderliggende probleem van emotie-eten te ontdekken en los te komen van negatieve gedachten en gevoelens om zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Extra aandacht besteed ik aan het behoud van het uiteindelijke streefgewicht. Met andere woorden: duurzaam afvallen, zonder stress, door stapje voor stapje jouw leefstijl, voedingspatroon en beweegpatroon aan te passen op een manier die het beste bij jou past.

Blijvend resultaat

Duurzaam afvallen is een bewustwordingsproces dat we samen doorlopen. Ik geef jou inzicht in jouw eet- en beweegpatroon en bovenal hoe jij de gezonde leefstijl vol kan houden op een voor jou haalbare manier.

Geen dieet, maar gewoon gezond en lekker eten door creatief te zijn met de bereidingen van gezonde maaltijden, waarbij we het doel “afvallen”niet uit het oog verliezen. Het belang van voldoende beweging hoort daar vanzelfsprekend bij. Daarbij help ik jou graag.

Coachende consulten

Mijn coachende rol is een belangrijk onderdeel in onze samenwerking. Vaak is een gedragsverandering nodig om het doel te bereiken. Daarom stel ik voor iedereen waar ik mee samenwerk een individueel behandelplan op waarbij ik mij niet allen richt op het gewicht, maar ook op verbetering van de mentale en fysieke conditie en de omgevingsfactoren. Denk hierbij aan familie, partner, werk, collega’s en woning.

We stellen samen doelen vast die een leidraad vormen en richting geven aan het proces van gedragsbeïnvloeding. Ik reik jou de nodige vaardigheden aan. Door verandering in kennis, attitude en gedrag wil ik uiteindelijk bereiken dat jij je mentaal en fysiek fit en gezond voelt en weer blij kunt zijn met jouw leven en lichaam .